Gaz üretime yeniden başladı

08.06.2021.
Gaz üretime yeniden başladı

GAZ Türkiye, Sakarya’daki montaj hattında yeni GAZelle NN'nin seri üretimine başladığını duyurdu. Türkiye'de satışa sunulacak ilk versiyonlar, 3.5 ton kapasiteli, 3745 mm dingil mesafeli uzun şase, 3 koltuklu kamyonet seçeneklerine sahip olacak.

kendi bünyesinde geliştirilen 6 vitesli joystik şanzımanıyla birlikte üretilecek araçların, şanzıman ömrünün 300 bin km'ye kadar çıktığı kaydedildi. Aracın kaputunun altında 500.000 km'nin üzerinde hizmet ömrüne sahip Cummins Euro-6 2.8L dizel motor bulunuyor. Motorun gücü 170 beygir ve tork değeri de 360 Nm olarak açıklandı. GAZelle NN'nin yeni Euro-6 motora, Temmuz’da standart olarak gelecek sürücü hava yastığına ve rekabetçi bir fiyata sahip olacağını bildiren GAZ Grubu İhracat Direktörü Leonid Dolgov, "GAZelle NN veya yeni Next, yeni nesil aracımızdır ve GAZ'ın ana ihracat pazarı olan Türkiye'de geniş fırsatlar sunmaktadır. Yakında Türkiye'de NN panel van satışlarına da başlayacağız" dedi.

İŞ İÇİN ÜRETİLMİŞ

GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel de, "Müşterilerimizden Türkiye'de üretilen GAZelle ticari araçlar hakkında sürekli olumlu geri bildirimler alıyoruz. Yeni model de tıpkı diğer GAZ ürünleri gibi şase üzerine inşa edilen bir tasarıma sahip. Bunun anlamı deformasyon riski olmadan her türlü iş ihtiyacına yönelik çeşitli üst yapılara uyumlu olmasıdır. Araçlarımıza bayilerimizin anlaşmalı olduğu lokal üst yapıcılar ile 22 metreküp kargo kapasitesine kadar tenteli veya kapalı kasa uygulanabiliyor" diye konuştu. Fiyat listesinde yazan bilgiye göre GAZelle NN fiyatı 165.387 TL'den başlıyor.

KAYNAK : T54
Haberin tamamına ulaşmak için tıklayın