GAZ Sakarya’da seri üretime başladı

10.06.2021.
GAZ Sakarya’da seri üretime başladı

GAZ Türkiye'den yapılan açıklamada, Söğütlü’deki üretim tesisinde GAZel NN adlı hafif ticari aracın seri üretimine başlandığı belirtildi.

SÖĞÜTLÜ’DE ÜRETİME BAŞLANDI

Gaz Türkiye'nin yaptığı açıklamaya göre Söğütlü’deki üretim tesisinde Euro 6 çevre standardına uygun GAZelle NN adlı hafif ticari aracın seri üretimine başlandı. Üretimine başlanan aracın Euro-6 standardına uygun olan ilk hafif ticari araç olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye’de GAZelle NN modelinin üretimi, çeşitli iş alanlarına yönelik üst yapıların monte edileceği toplam 3.5 ton ağırlığında bir otomobil şasisi ile başlıyor. Türkiye’de gelecekte ayrıca yük ve yolcu-yük taşımaya yönelik kamyonetlerin üretimine de başlanması planlanıyor. Gelecekte Euro-6 standardına uygun GAZelle NN araçları, araçların çevre dostu olmasını özellikle önemseyen Dünya müşteriler için de erişilebilir olacak" ifadelerine yer verildi. Açıklamaya göre, 170 bg gücüne sahip Cummins F2.8 Euro-6 motorunun kullanıldığı GAZelle NN, GAZ Grubu'nun yüklü aracın çekiş ve dinamik özelliklerini iyileştiren, ayrıca yakıt tüketimini, gürültü ve titreşim seviyesini azaltan yeni bir ürünü olan, 300 bin kilometre ömürlü 6 vitesli şanzıman ile donatılıyor.

“MÜŞTERİLERİMİZİN UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİ BİR ÜRÜN”

GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel şunları söyledi: "GAZelle NN, Türkiye’deki müşterilerimizin uzun zamandır beklediği bir ürün. Öncelikle bu otomobillerde Euro-6 sınıfına uygun yeni motorlar kullanılıyor. İkincisi de tıpkı diğer GAZ ürünleri gibi yeni model, GAZ otomobillerinin efsanevi dayanıklılığı ile birleşen mükemmel işlevselliği sayesinde imkanlarımızı önemli ölçüde genişletiyor. Türkiye’deki NN platformunda çok yakında kapalı kasa kamyonetlerin dört modifikasyonunu daha üretmeye başlayacağız.”

KAYNAK : haberlisin.com
Haberin tamamına ulaşmak için tıklayın