GAZ araçları İpek Yolu-2019 Ralli Yarışmaları başladı

15.07.2019.
GAZ araçları İpek Yolu-2019 Ralli Yarışmaları başladı

GAZ araçları İpek Yolu-2019 Ralli Yarışlarına başladı.

Nizhny Novgorod, 8 Temmuz 2019 - Dört GAZ aracı sezonun en büyük araba yarışlarından birine başladı - İpek Yolu 2019 Ralli Yarışları. 

İki GAZelle Next performans aracı ve iki Sadko Next aracı bu yıl ilk defa başlayan Irkutsk bölgesindeki zorlu ve çok günlü bir rotayı geçecek. 

On gün boyunca ralli katılımcıları Irkutsk bölgesinde, Buryatia Cumhuriyeti’nden, Moğolistan ve Çin’den geçerek yarışı 16 Temmuz’da antik çağlarda İpek Yolu'na açılan kapı olarak kabul edilen Çin’in Dunhuang şehrinde tamamlayacaklar.

Dört GAZ aracı İpek Yolu-2019 ralli yarışına başladı. On gün boyunca iki GAZelle Next performans aracı ve iki Sadko Next off-road kamyonu 16 Temmuz'da Çin şehri Dunhuang’da bitirmek üzere 5000 km’den daha fazlasını yol alacak. 

Ekipler araçların güvenilirliğini ve kendi sürüş becerilerini çeşitli arazilerde test etmek durumunda kalacaklar. Orman yollarından, çamurlu geçişlerden ve Sibirya nehirleri vadilerinden sonra ekipler Moğolistan'ın kuzeyindeki sert bozkır parkurları, yüksek irtifa uzantıları ve kayalık platolarla baş edecekler. 

Yarışın son günlerinde ekipler meşhur Gobi Çölü’nün yüksek kum tepeleriyle ve dağınık kumlarıyla savaşacakları için bunlar en zorlu günler olacak. 

GAZ Raid Sport ekibinin spor araçları seri GAZ araçları yapısındadır. 

İki GAZelle Next aracı özel spor parçaları ile desteklenen seri Cummins ISF 2.8 motorları ile çalışmaktadır. 

Sadko Next araçları Yaroslavl Motor Fabrikası tarafından üretilen YMZ-534 motorları ile donatılmıştır. 

YMZ motorları birkaç yıldır zorlu spor müsabakalarında kullanılmış ve en zorlu koşullarda ve yüksek sıcaklıklarda bile yüksek güvenilirlik göstermiştir. 

Özel ayarlar sayesinde motorlar 2600 RPM'de 300 hp'ye kadar güç çıkışına ve 1800-2400 RPM'de 1000 Nm'ye kadar torka erişebilir. 

Cummins ISF 2.8 motor özellikleri: 

Güç çıkışı 3800 RPM'de 200 hp'ye kadar 

Tork 2000-3200 RPM'de 520 Nm'ye kadar 

Takımın teknik destek araçları Sobol 4x4 seri araçlarıdır. Mükemmel arazi yetenekleri sayesinde araçlar en zorlu yarış rotasının neredeyse her noktasına ulaşabilir. 

Takımın lastikleri Michelin tarafından sağlanmıştır. Sadko ve Sadko Next araçları Michelin X-L ile, GAZelle Next ve Sobol 4x4 BFGoodrich All-Terrain KO2 lastikleri ile donatılmıştır. Bu lastikler toprak yollarda en uygun hız kombinasyonunu ve kum ve arazileri müzakere etme kabiliyetini sağlar. 

GAZ Raid Sport ekibinin mürettebatı: 

GAZelle Next, 230 numaralı başlangıç - Evgeny Sukhovenko mürettebatı ve Evgeny Pavlov; 

GAZelle Next, 231 numaralı başlangıç - Alexey Ignatov ve Kirill Chapaev'in mürettebatı; 

Sadko Next, 306 numaralı başlangıç - Mikhail Shklyaev ve Alexander Laguta'nın mürettebatı; 

Sadko Next, 312 numaralı başlangıç -Boleslav Levitsky ve Alexander Obukhov'un mürettebatı. 

Bu yıl, İpek Yolu uluslararası rallisi dokuzuncu kere düzenleniyor ve 36 ülkeyi temsil eden 97 araç katılıyor. 

İlk iki yarış günü araçlar, orman yollarının ekipler için ilk ciddi sınavı oluşturduğu Irkutsk ve Ulan Ude arasında iki özel yarış alanını geçti 

9 Temmuz'da yarış karavanı Moğolistan'a geçecek.